Teknolojide Kadın Derneği Ankara’da

5546

Teknoloji Kadın Derneği olarak Ankara’da kurumsal ziyaretlerimizi gerçekleştirdik.

Ziyaretlerimiz kapsamında ilk olarak Ankara Ticaret Odası Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Arif Sezgin’in konuğu olduk. Derneğimiz ve hayata geçirdiğimiz proje ve çalışmalarımız hakkında bilgiler aktardık. 

Kurucu Yönetim Kurulu Başkanımız Zehra Öney ile birlikte Derneğimizin kurucu kurumsal üyelerinden Dorçe Prefabrik CEO’su Süheyla Çebi Karahan’ı ofisinde ziyaret ettik. Görüşmede derneğimizin faaliyetleri yanı sıra 2022 yılına yönelik projeler görüşüldü. 

Üçüncü durağımızda Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Petek Aşkar’ı ziyaret ettik ve derneğimiz hakkında detaylı bilgilendirme paylaşarak, kadın odaklı, ücretsiz teknik ve soft skill eğitimlerimizden bahsettik. 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kadın Statüsü Genel Müdürlüğü, Genel Müdürü Gülser Ustaoğlu’nun ofisine gerçekleştirdiğimiz ziyarette Derneğimizin çalışmalarıyla beraber teknolojide uzman kadın bireylerin istihdama kazandırılması yönünde yaptığımız eğitim ve projelerimizi aktardık. 

Son durağımızda, ODTÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. R. Tuna Balkan ve Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Görkem Külah ile bir görüşme gerçekleştirdik. Görüşmede derneğimizin çalışma ve faaliyetleri dışında, kadınların STEM alanında (Matematik, Fen, Teknoloji ve Mühendislik) sayıca artması için yapılması gereken teşvik edici projeler hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.

Bizleri ağırlayan ve değerli görüşlerini paylaşan herkese tekrar çok teşekkür ediyoruz.

foto 3 1
foto4 1 1
foto1
foto2 1

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir